Pagini

marți, 17 martie 2015

Day 100 - Post-ul fara nume ...

Luni,dis de dimineata am scris o postare, despre un subiect pe care il consider destul de delicat, si anume nerespectarea dreptului de autor..
Sincer sa fiu, nu ma asteptam ca aceasta postare sa devina atat de virala si eram absolut convins ca o sa adune 100-200 de vizualizari ca si celelalte postari facute pe acest blog, dar...surpriza, vizualizarile au sarit de 5000 si au inceput o intreaga serie de comentarii, share-uri, mesaje private, discutii...etc. 

Pentru ca multe dintre aceste comentarii, au fost in afara subiectului..simt nevoia sa ma fac inteles si sa-mi exprim punctul de vedere...

- Postarea facuta de mine a fost un semnal de alarma privind nerespectarea drepturilor de autor, si nu a avut rol de anti-reclama/distrugere a reputatiei lui VINO WATT .

- Postarea nu a fost facuta din invidie ( cum am citit in unele comentarii ) ci pentru nerespectarea drepturilor de autor si posibila inducere in eroare a oamenilor, ca fotografiile sunt facute de el .Prin acest lucru, a se intelege... lipsa sursei din care a fost preluata fotografia originala, lipsa watermark, lipsa unei inscriptii " retouch by.." sau orice alte notatii care sa releve faptul ca poza nu este proprietatea sa. 

- Persoanele carora nu le plac fotografiile mele, sunt rugate sa nu-mi dea like/share,etc si sa nu-mi urmareasca activitatea... Daca ar placea la toata lumea ceea ce fac, m-as simti jignit..

- Prin aceasta postare nu am adus in discutie calitatile si tehnica fotografica pe care o are Andrei, nu am adus acuze/critici la fotografiile realizate de el.

- Consider ca atitudinea lui Andrei, nu a fost cea mai potrivita pentru o persoana care a gresit, lucru care probabil a cotribuit la discutiile si comentariile inutile care au fost scrise/spuse.

- Am primit multe mesaje private de genul " felicitari,ai fost singurul care a avut curaj sa faca asta...nimeni nu-l suport...etc ". Nu a fost nevoie de curaj..am facut un lucru firesc, mi-am exprimat parerea public, despre un lucru pe care eu il consider imoral la un fotograf....Si va incurajez sa va exprimati parerea cand aveti ceva pe suflet...

- Amestecarea chestiunilor personale in aceasta discutie o consider total nepotrivita. Discutia se rezuma strict la cele expuse in postare. Atata timp cat nu sunt prieten cu Andrei, nu mi-am permis sa comentez sau sa ma amestec in aceste discutii/povesti..pentru ca ar fi fost o absurditate din partea mea sa vorbesc in necunostinta de cauza..

- Nu am nici o calitate certificata sa judec fotografiile realizate de Andrei...motiv pentru care nu am facut acest lucru..

- Proiectul lui, NOI#Bacau, este un proiect indraznet si interesant..si-i doresc mult succes in realizarea lui, la fel si pentru orice alt proiect care il are in derulare..atata timp cat fotografiile sunt creatie proprie..

- Toti avem prieteni/sustinatori..dar ar fi interesant ca atunci cand ne sustin sa fie impartiali si daca au ceva de spus, sa o faca strict la subiect si nu in afara lui..

- Aceasta postare..nu este despre cine e mai bun?..care e mai smecher?..cine are relatii mai multe?...care are mai multi sustinatori?...cine face fotografii mai captivante? ...etc. Aceasta postare este despre RESPECT...respect pe care ar trebui sa-l avem unii fata de altii..pentru ca totusi suntem oameni si toti gresim...

Sa auzim de bine...

2 comentarii:

  1. Pozitia lui Bogdan e buna! Tot tavalugul a pornit de la conflicte vechi dintre Andrei si Liviu, si frustatrarile lor! Plus merite asumate pe nedrept si concurenta!

    Unul se numeste pozar iar celalalt fotograf. Unul face fotografie de doi ani, iar celelalt de mai mult timp. Imi place munca amandurora, dar daca ar fi sa aleg dintre serviciile celor doi: as alege pe Bogdan :-))

    Pentru mocirla creata in breasla voastra, eu i-as pune fata in fata pe cei doi, iar tu Bogdane da-i cap in cap din partea mea si spune-le sa isi bage mintile in cap amandoi.

    Andrei: fii original, asuma-ti vina, ai rabdare si urmeaza toti pasii daca vrei sa ajungi fotograf respectat.
    Liviu: ar fi de bun simt sa iti vezi de treaba ta, si sa nu te bucuri de notorietate din necazul altcuiva. Plus ca lumea te stie de tine si apreciaza viziunea de artist.

    Nu uitati: exista legea compensatiei sau karma sau cum vreti sa o numiti.

    Bogdane, te rog sa nu stergi aceasta postare. Conflictul dintre cei doi trebuie sa inceteze iar ei trebuie sa isi bage mintile in cap si sa se maturizeze!

    Stima si respect!

    PS: Ma semnez anonim pentru ca nu vreau sa fac valuri si pentru ca sunt un om respectat in comunitate!

    RăspundețiȘtergere
  2. Cred ca este cel mai inteligent comentariu de pana acum...si nu spun asta pentru ca as fi eu cel ales.. :)
    Pana la urma oricat de bun ar fi un fotograf ( tehnica, viziune,etc toate dpdv fotografic ), oamenii/clientii aleg prestatorul unui astfel de serviciu pentru ca fotograful X este pe placul lor ( chiar daca poate fotograful nu este cel mai bun, sau nu are toate cunostintele necesare ), din cauza bugetului, etc etc..motivele fiind variate.
    Consider ca este foarte important, sa ne asumam ceea ce facem...si sa nu amestecam viata privata cu activitatea fotografica..
    Multumesc pentru comentariu...si de ce nu, pentru alegere :)

    RăspundețiȘtergere